Praktische info

Posted on by

Eigen risico
Deelname geschiedt geheel op eigen risico. De organisatie neemt geen enkele aansprakelijkheid voor schade en/of letsel voortvloeiend uit dit evenement.

Parcours
Er zijn 2 afstanden mogelijk. Van ongeveer 30 km en 45 km. De route ligt in de grensstreek rond Baarle-Nassau en Baarle-Hertog. De tocht zal voor een deel bestaan uit bossen, maar ook een aantal bedrijven stellen hun terrein open voor de deelnemers.

Verlichting
De lichtjestocht vind plaats in het donker, in de bossen is het nodig om hele goede verlichting te hebben. Het is erg belangrijk dat je ziet waar je rijdt, maar je moet ook goed zichtbaar zijn voor de overige deelnemers en het overige verkeer. Zorg er in ieder geval voor dat je goede verlichting hebt, die minimaal 3 uur blijft werken. Voor wat betreft het achterlicht volstaat een rode lamp, bij voorkeur continu laten branden omdat allemaal knipperende lampen niet erg prettig is voor de overige deelnemers.

Veiligheid
De lichtjestocht is uitdrukkelijk geen wedstrijd, maar een evenement voor je plezier. We vragen je dan ook te allen tijde rekening te houden met je collega bikers. Maak er een gezellige avond van. Een helm is verplicht! Evenals goede verlichting aan de voor-en achterzijde van je fiets.

Adres start
We starten vanaf Sporthotel Bruurs, Sportlaan 22 te Baarle-Nassau. Na de tocht komen we ook weer hier terug. Na afloop is er de mogelijkheid om gezellig na te kletsen onder het genot van een hapje en een drankje.

Parkeren
Parkeren kunt u rondom de startlocatie. Houdt u a.u.b. rekening met de omwonenden en volg de aanwijzingen van de vrijwilligers van de organisatie op.

Fietsenstalling
De organisatie zorgt ervoor dat er een fietsenstalling is, die goed verlicht is, maar waar geen toezicht wordt gehouden op uw fiets. Wij raden jullie aan om je fiets goed te beveiligen, door zelf een slot mee te brengen. Het stallen van uw fiets is op eigen risico.

Starttijd
Je kunt starten tussen 19:30 en 20:30u. Wil je nog met licht starten en het donkerste stuk rijden met zoveel mogelijk daglicht? Zorg dan dat je op tijd van start gaat. Om 20.30u zullen wij de start sluiten.

Onderweg?
Onderweg is er een pauze voorzien waar gezorgd wordt voor een hapje en een drankje.